Schoolpastoraat, een nieuwe uitdaging

 

sampled_5149427_740_600___  sampled_5149436_740_600___

 

 

 

 

Al enige jaren heeft de kerk hier contacten op de lokale ‘Middle School’. De Middle School is een soort pre voortgezet onderwijs. Hier vind je jongeren in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar.

Op dit moment doen we hier Assemblies (dagopeningen) en verzorgen we af en toe een RE lesson (godsdienstles).

Vanochtend had ik overleg met de locatiedirecteur van de school over hoe we de school nog meer van dienst kunnen zijn. Omdat het geen christelijke school is, moet je natuurlijk altijd een beetje voorzichtig zijn met evangelisatie en met het presenteren van christelijke dogma’s als feiten. Een zin ‘moet’ dus altijd beginnen met ‘Christians believe’…..(bijvoorbeeld: Christians believe Jesus is the Son of God, of: Christians believe God created the Universe..)

Vandaag gingen alle deuren voor ons open. Ik moet gewoon oppassen dat niet al mijn tijd op deze school door ga brengen. Ik ben gevraagd om de ‘School Chaplain’ (schoolpastor)  te worden. Een luisterend oor voor de leerlingen. Daarnaast gaan we kijken of we een ‘After School’ club of Christian Union kunnen opzetten.

Begin januari zal ik aan de slag gaan als de ‘School Chaplain’. Hoe dit er precies gaat uitzien weet ik nog niet precies. Het zal belangrijk zijn dat ik de leerlingen leer kennen en zij mij. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie wordt mijn eerste doel.

Ik kan niet wachten tot ik aan deze nieuwe uitdaging mag beginnen. En wie weet waar het allemaal toe leidt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *