Een vrije middag, genieten van het mooie weer.

Afgelopen zaterdag kregen we een soort van cadeautje. Er was geen club in de middag en Nora werkte maar van 6-10 in de ochtend. Toen ze thuiskwam, begon juist de zon door te breken. Dus tijdens de koffie besloten we in de auto te stappen en naar Schotland te rijden. Dat klinkt als een enorme reis, maar het is feitelijk maar een paar kilometer hier vandaan. We hebben drie plaatsjes bezocht en zijn verwend met grandioos weer.

Coldingham Bay

Onze eerste stop was Coldingham bay.  Een prachtig stukje strand verscholen tussen de rotsen.  We hebben heerlijk langs het strand gelopen en zijn vervolgens nog even de cliffs opgelopen  en hebben genoten van een prachtig uitzicht

  

Coldingham Priory

Op de plek waar dit kerkje staat, was in het jaar 640  al een geloofsgemeenschap.  De kerk dateert van het jaar 1098. Door de eeuwen heen is het vaak van ‘eigenaar’  gewisseld, tot de troepen van Cromwell het in 1650 verwoesten. De kerk die er nu staat is een Church of Scotland.

 

 

 

 

Saint Abbs

Het volgende plaatsje langs de kust is Saint Abbs. Hier hebben we heerlijk geluncht en door het dorpje gelopen.  Ook in dit dorpje staat een stuk van het kunstwerk dat in bijna alle dorpjes hier staat: in 1881 zijn er heel veel vissersboten vergaan voor de kust, in het zicht van de haven. Op het kunstwerk zie je alle vrouwen en kinderen van de mannen die toen verdronken zijn.

Eyemouth

We reden lekker binnendoor terug richting huis en hebben in Eyemouth even aan de overkant van de haven gekeken (het dorp zelf hebben we al vaker gezien). Hoewel in deze tijd van het jaar (zoals vrijwel alles) ook het smokkelaarshuis dicht was, was het uitzicht prachtig. We zagen aan de overkant op de boulevard de golven hoog over de muur slaan!

 

Noordzee vanaf de A1

Op weg naar huis moest Henry nog een noodstop maken, omdat Nora ‘even’ een foto wilde nemen. Want ‘de kleur van de zee en de lucht deden haar zo aan het garen denken waar ze mee aan het haken was’.  Natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *