Veel liefs uit Hattem!

Een aantal weken geleden ontvingen we een kort berichtje in onze mail: ‘Binnenkort gaan we trouwen en we willen de opbrengst van de trouwcollecte graag bestemmen voor het jeugdwerk in Noord-Engeland. Groetjes Jan Mensink en Marieke Westera’

Jaren geleden, toen we nog in Hattem woonden, waren we betrokken bij het opzetten van een jeugdhonk voor jongeren.  Het eerste jaar was er vaak maar één jongere.   Maar we hielden vol,  niet alleen voor deze ene jongere,  maar ook omdat we ons geroepen voelden.

Na het eerste jaar kwamen er meer jongeren. Elke vrijdagavond en zondagavond. En zo ontstond T’Inn. Een groep enthousiaste jongeren die elkaar ontmoeten in de bovenzaal van een horecagelegenheid naast de kerk.  Veel van deze jongeren deden een Youth-Alphacursus en een aatal ging zelfs op ‘outreach’ met ‘Jeugd met een Opdracht’.  Er werden praisediensten in de Hervormde Kerk georganiseerd en er bestond zelfs een poosje een heuse jeugdkerk, waar ook deze jongeren deel van uit maakten.

En….ze groeiden op, werden verliefd, kregen verkering en gingen samenwonen en trouwen. Op vrijdag 25 augustus was het de grote dag voor Jan en Marieke. In de  Grote Kerk van Hattem werd hun huwelijk ingezegend. De  kerk waar Jan en Marieke zijn opgegroeid en waar ze elkaar ontmoet hebben in het jeugdwerk. De kerk waar ze nog steeds lid van zijn.

Hoe geweldig on te zien hoe veel van deze jongeren nog steeds actief zijn in de kerk, en elkaar ontmoeten in een bijbelstudiekring.  En we voelen ons zeer bemoedigd in ons werk in Engeland nu Jan en Marieke aan ons gedacht hebben op hun trouwdag. Het was jammer dat we niet ‘even in de auto kunnen stappen’ om de dienst bij te wonen. Gelukkig konden we de dienst wel beluisteren op internet. Na alle uren die we in de kerk hebben doorgebracht weten we hoe de kerk eruit ziet en met de foto’s van bruid en gom op facebook, is het toch net of je er echt bent.

(Je hoeft natuurlijk niet eerst te trouwen om het goede voorbeeld van Jan en Marieke te volgen.  Mocht je ons werk willen ondersteunen check dan ons blog ‘One down, two to go..’  http://www.schutte-selles.church/?p=475)

Liturgie 25 augustus 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *