Vrije dag, tijd om te wandelen

                                                      

Iedereen die ons blog volgt kan some het gevoel krijgen dat het leven hier een uitdaging is. Maar dat is niet het hele verhaal.

Zeker, het is niet alijd gemakkelijk hier. In vorige blogs heb je kunnen lezen over koude en lege kerken. Jongeren die weinig toekomst perspectief hebben: banen liggen hier niet voor het oprapen, inkomens liggen hier ver onder het landelijk gemiddelde en ga zo maar door.

Toch is dit de mooiste plek waar we ooit gewoond hebben. Wie kan nu zeggen dat hij zowel de heuvels, natuurgebieden, eilandjes en het strand allemaal binnen een half uurtje rijden heeft (okee, dat strand ligt op twee minuten lopen…).

Dinsdag is onze wekelijkse rustdag. We zijn dan alletwee vrij en we gaan er meestal op uit om te wandelen, dorpjes te bezoeken, kastelen bekijken… kortom: tijd om de toerist uit te hangen! Behalve dat we inmiddels een gezond kleurtje op de wangen hebben, ondanks het feit dat we nu zo ver noordelijk wonen, hebben we ons hoofd vol met beelden van prachtige uitzichten, doorkijkjes, en echtgenotes die languit ter aarde storten, bij voorkeur in een hoop koeienpoep (want dat valt zo lekker zacht). Daarnaast proberen we zoveel mogelijk foto’s te maken en het wordt tijd dat we er hier eens wat van delen.

Gisteren hebben we gewandeld op Holy Island. We zijn er wel vaker geweest, maar we hebben ons er nog nooit laten ‘opsluiten’ door het hoge water. Dat gaf ons vijf uur, waarin we voor het eerst niet alleen het dorp, maar de hele noordelijke punt met het prachtige natuurgebied hebben bekeken.

We laten jullie graag meegenieten…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *