Een nieuwe uitdaging – Vaarwel Berwick

on

De laatste 6 maanden zijn heftig geweest. Eind vorig jaar werd Henry geconfronteerd met de harde realiteit van de Engelse (kerk) cultuur.

Henry was aangenomen als Pionier jongerenwerker voor drie kleine kerkjes in Noord Engeland. Dit was mogelijk omdat de kerk een aantal fondsen had gevonden die dit financieel ondersteunden. De kerk was een samenwerking aangegaan met YFC North East omdat ze zelf in staat waren om zaken als contracten, pensioenregelingen, ect. te doen. Dit was voor zowel de kerk als YFC North East een nieuwe en unieke samenwerking. Een samenwerkingsvorm waar iedereen nog zijn plekje en verantwoordelijkheden in moest vinden; Ik was officieel in dienst bij YFC, maar eigenlijk alleen op papier. Ik deed geen werk voor ze.

Op het moment dat Henry zijn  contract met YFC tekende had North East net afscheid genomen was haar directeur. Na bijna een jaar werd en een nieuwe directeur benoemd. Na mijn eerste gesprek met hem werd mij duidelijk dat hij, de constructie die zijn voorganger had bedacht eigenlijk helemaal niet zag zitten.  Ik snap dat tot op zekere hoogte ook wel: een jongerenwerker die technisch gezien  wel bij je in dienst is, maar die op ruim 1,5 uur rijden van je vandaan werkt, en waar je eigenlijk weinig tot niets over te zeggen hebt.  Voeg daarbij de verschillende regels die zowel de Church of England en YFC hanteren als het gaat om Safeguarding en veilig jongerenwerk en je snapt dat het voor Henry ook niet altijd even duidelijk was.

Om een lang verhaal iets korter te maken. YFC North East wilde van de samenwerking met de lokale kerk af en daarmee  belande Henry in een politiek spel. De dominee koos ervoor om zijn relatie met YFC en niet voor de positie van zijn jongerenwerker. En dan sta je ineens op straat.. Alle activiteiten die Henry had opgestart en bij betrokken was werden opgeschort.

Ondanks dat we het enorm naar onze zin hadden in Berwick en omgeving werd ons ook duidelijk dat zonder inkomen het lastig werd om hier te blijven wonen. En daarom hebben we besloten om ons weer op Nederland te richten. Nora is opzoek gegaan naar een baan in het onderwijs en Henry als jongerenwerker.

In een volgend blog zullen we meer vertellen waar onze zoektocht heeft opgeleverd en waar we beland zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *