The Passion naar Dordrecht

Elk jaar kijken er miljoenen mensen de vertolking van het Passieverhaal. Een tijdloos verhaal over de laatste dagen van Jezus. Een verhaal over vriendschap, lijden, verraad, opoffering, hoop, genade. Kortom een verhaal dat mensen nog steeds raakt en dat mensen herkennen.

Ik denk dat een van de redenen dat het zo goed bekeken wordt en waarom het zo ‘ populair’ is, is dat het mensen raakt. Gelovig, ongelovig, christen, moslim, atheïst, agnost, etc, etc.  Honderden mensen lopen de kruisweg, een ieder met zijn of haar eigen verhaal.

The Passion is een unieke muzikale vertelling van het verhaal van Pasen. Tijdens Pasen staan we stil bij het leven, de dood en de opstanding van Jezus. Een eeuwenoud verhaal, bepalend voor het christelijke geloof. De Zoon van God kwam naar de wereld om de relatie tussen God en mensen goed te maken. Een verhaal over verraad en opoffering, radeloosheid en hoop, haat en liefde, eenzaamheid en verbinding. Een verhaal waar iedereen zich in kan herkennen. Jezus stond klaar voor iedereen.

Na de Bijlmer, Leeuwarden, Amersfoort, Enschede, Groningen, Den Haag, Rotterdam en Gouda is het in 2019 de beurt aan Dordrecht. De oudste stad van Holland, de stad waar we dit jaar herdenken dat het 400 geleden is dat de Synode van Dordt werd gehouden.

 

Het thema van de Passion 2019 is ‘Je bent niet alleen’.    Binnenkort zullen de gemeente Dordrecht, de lokale kerken, en andere organisaties (waaronder YFC Dordrecht) ingelicht worden hoe we dit prachtige project zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.  Er zal nog veel geschreven en gepraat worden over de Passion 2019.   Ik zou zeggen zet Pasen 2019 maar alvast in je agenda: 21 april 2019.  Traditiegetrouw is de TV uitzending van de Passion op (witte) donderdag voor Pasen: 18 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *